Officiellt

Jag bor officiellt i ett psykrum nu, det är ljus, kliniskt rent och inga vassa saker eller egentligen inga saker alls. Och inte nog med det så kunde inte Fränsta ens bjuda på fint väder...

Plocka bort alla bevis

Vi har fått en gedigen lista med saker vi ska gör, och den är så lång! Men jag har inte kunnat börja på den eftersom jag inte förstår hur jag ska göra med alla saker! Ebn fulllastad bild med saker har redan åkt till Stockholm, två resväskor har kommit till Lund och nu ska 6 väskor till hem. Jag förstår inte hur detta kunde hända! Oh jag får inte glömma beställa en overlock.........

igår var vi med skolan på Hussborg och hade finmiddag! Det var otroligt! Först förfestade vi lite i Västgård och alla fina människor var här och fixade sig. Kajsa fixade svinrygg på mig, allt för att få in rätta stämningen.Vilken snäll kvinna jag har!

Sen efter ett par öl, lite smink och hårspray senare blev det skolfotografering utanför skolhuset. Inte för att vara sån men vi i Mode är gansta vana att stå framför kameran nu så det kändes som en enkel match! Tyvärr regnade det lite så vi sprang ner till stugorna för att ha en sista kväll där tillsammans.Hur många ganger har vi inte gjort detta? Ändå var det lite speciellt..Fina Matilda och Kajsa! Båda två i egensydda kreaktioner
!Andreas och Frida!Och som alltid måste men ha några tillsammansbilder...Jag och Kajsa!Fina Hanna som har fixat så otroligt mycket med Hussborg, tack för en superlyckad kväll!

För att komma till Hussborg hade det fixats med storbuss som tpog hela sällskapet rätt, en en liten dirrigering när vi först åkte åt fel håll. Kul med busschafförer med lokalsinne.Jag paxade förstasätet och hade full kolla på sällskapet, typ.Superduon!LillLinn!

Efter den fanatstiska resan i norr så landade vi tillslut på stället där det blev lite fördrinkar och ett till tillsammansfoto! Innan Familjefotot!

Alice och Fanny!

Först blev det ett korridorsfoto med bara Västgård 1are!

Sen blev det lite klass och lite familj, sådär smått och gott

När fotograferingen var över samlades vi inne i matsalen som var jättefin och vi var fina med den!Skämt o sido

Vi satt vid långbord så jag hade många att skåla med (och det skålades en hel del)Kajsa, Matilda, Fanny och ThereseLillLinn, Maja och JessicaKärleksparet Andreas och AntonMagganDen bedorande Anja!

Jag

 

Sen blev det skålar, tal och fina ord till både lärare och elever och vi i modeklassen utbringade en skål den vår underbara lärare Nina! Till bords fick vi också en uppgift att tills efterrätten skulle vi skriva ihop en liten dikt, en sång eller sätta ihop ett litet framförande. Det fanns 5 ord som skulle vara med

 

  1. Ålsta
  2. Fest
  3. Internat
  4. Arrangemang
  5. Bastu
Och vi blev indelade i grupper om fyra som sen skulle framträda. Vi i vårt lag skrev ihop en liten rimmande dikt.Maten vi fick var supergod!Förrätt: Tryffledoftande sparrissoppa med örbröd
Huvudrätt: Chevréostgrattinderad oxfilé med rotfrukter och kantarellsås
Efterrätt: Kladdkaka med vaniljglass och hallonsås

Ganska stor skillnad jämnfört med den skolmat vi får. I dikterna tog det upp ett par områden mer än en gång. Bland annat handlande det om Niklas, den urrusla maten och brankåren. Utöver våra små framträdanden spelade Anton och Andreas upp en liten sång som jag tror de flesta förstod vad det handlade om.

De var superduktiga, så raraSen sjöng Malin och Alice The Beatels låt Let it be med fantastiska stämmor, lyckligtvis hade vi hört den en gång innan så nu kunde man kontrollera känslorna. Men dessa kvinnor är helt fantastiska!

Efter tre rätter mat, öl och vin var det rätt skönt att få resa sig och kolla runt lite. På nedervåningen fanns det kareoki och där var det röj enda tills de stängde.Det var helt fantastiskt roligt!

På ovanvåningen hade de tagit bort borden sen så det blev plats att dansa, det var lite balupplägg på det hela förutom att det inte var någon vals. Men det fanns mycket annat istället, man fick passa på att visa sina känslor förvarandre och dansa ut den där lilla extra ebergin man hade.

Efter att ha ätit, sjungit och dansat i 8 timmar gick bussen tillslut hem. Då var det tänkt lite efterfest i 6:an och de flesta verkade på. Man skulle bara fixa lite mat och komma ner igen, synd bara att de flesta (antagligen) däckade efter käket så det blev en väldigt tam efterfest. Sista som hände var att Linn, Alicia och Anton somnade i soffan, Andreas kom inranglande men skickades i säng och jag och Högen satt och snacka till halv fem. Då var det så ljust ute att man hade en aning svårt att somna. Men tillslut så gick det med.

Det var en superkväll och det är något vi kommer minnas, tex som de små smygturerna med Antons väska bakom husknuten.. Nu finns det egentligen bara en sak kvar att göra och det är att ta tag i det här helvetserummet!

Nytt projekt

jag bestämde mig efter modevisningen att jag tänkte fortsätta sy lite till innan vi slutar så idag blev jag klar med ett par shorts! Ett litet expriment som blev riktigt lyckat.På tre väldigt slappa dagar har jag gjort dessa och jag är så sjukt nöjd, de sitter precis så som jag vill och är supersköna, helt klart en sommarfavorit!

Förändra, förvränga och försvinna

Det är bara 3 dagar kvar tills jag åker hem, till Skåne. Hem till min familj och mina vänner men bort ifrån mitt liv. Det är svårt att komma till ett nytt ställe, bort ifrån allt och alla man känner för att ställa om. Men utan man vet ordet av har det nya blivit rutin. Nu ska man bryta upp den igen för att skaffa sig ytterligare en rutin.

Vi har suttit i 3:an och kolla Eourovision songcontest och det sög, herregud. Men vi var nästan alla där och eftersom Alice åker redan på torsdag blev det vår sista kväll. Ärligt vet jag inte riktigt vad det betyder, vadå sista? Vad händer med soffhänget, popcornbrännandet, köksskramlandet och familjen? Att det är ca 200 mil mellan oss KÄNNS som ett hinder!

Nu har jag suttit med Putte och Fansa i allrummet och pratat om oss. Pratat om hur det är ovärkligt att om 3 dagar finns inte vi kvar. Då är vår familj något som varit. Det fälldes en eller två tårar. Det är svårt att förstå vad det innebär att ha bott såhär. Jag anade att man sjulle bli tajt men att ha hittat så många människor att älska det är ofattbart. Jag hade ingen aning om att man kunde finna så många självsfränder i en och samma håla.

Vi pratade om förändring. Under den här tiden vi varit här har vi förändrats, utvecklats och blivit lite mer den vi är. Tillsammans har vi skapat ett fritt rum för oss, men hur blir det sen. Är de där hemma öppna om den nya Johanna? För ingen där vet väl vem Johan/Jocke är? Ingen hemma kallar mig skjärten. Kommer någon vilja lära sig se de små förändringarna som gjort att jag vill tro att jag är en mer ödmjuk, orädd och nyfiken person. Vill någon lyssna på min resa?

Jag är rädd att den jag vill vara stannar kvar här, i Fränsta. Att jag inte orkar stå på mig och uttycka det som jag tycker är kul. Jag vill inte hamna i samma banor och rutiner som fanns innan det här. Jag vill inte vara samma människa som inte har det drivkraft och process. Att ha levt med så många kreativa människor under ett och samma tak och få syssla med något som man lärt sig älska har varit ett privilegium, en välsignelse. Vet ska jag nu fråga i vilka lager jag ska sy gylsen, vart bakfickorna ska sitta eller och jag ska overlocka en kant? Jag röstar för ett Modedesignforum för frågor inkluderat med bilder: så här eller så här?

3 dagar, på 3 dagar ska man hinna gå igenom, leva ut och komma ihåg. Hur ska det gå? Vi alla längtar tills i morgon för då ska vi till Husborg och ha fin middag och det blir finfina kläder på med massa fina hår och ansikten. En dag verkligen att minnas, men vad händer med de kvällar man bara legat i soffan och kramats? Vem ska jag nu komma och pussa på, skeda med eller bara vara med? Att bo så här har öppnat sinnet och poängterat behovet att kroppslig kontakt. I min förra korridor steg det till en helt ny nivå men jämnfört med det här så är det ingenting. Hur ska det gå i Norge? Kommer det finnas någon öppen och varm person som vill krama mig? Jag vet det kanske låter lite desperat men det är en del av vardagen här, rutinen om att ta hand om varandra.

Ikväll vill jag vara sentimenatl, blödig och jag vill gråta lite. Men jag vill sen minnas och skatta. För vad jag vet så så är Ålsta 09/10 något som ligger mig så varmt om hjärtat att det är svårt att inte lipa.

Förändring är bra, förnya leder till något nytt och framtiden är på väg.

I väntans tider

Det är mindre än en vecka kvar. Det är galet, tokigt och lite läskigt. Vad kommer hända sen, när kommer jag trägffa alla igen, kommer jag träffa de jag vill igen? Jag ska i alla fall försöka minnas all bar som har varit här och tänkte fira det med lite bilder ifrån modevisningen, vår fantastiska modevisning som hade allt!


Min underbara, underbara och fantastiska Therese som kom upp ända ifrån Lund för att vara är i lite över 24 timmar!


Charlotta som kom ifrån Östersund gjorde mig äran att vara en av mina små dockor


Alice ifrån skolan är klädd i just nu mina favoritkläder


Och sen var det den andra Alice som gjorde ett fantastiskt bra jobb och jag tror ingen kunde ana hon bara är 13 år


Therese fick också gå i min kappa som jag haft fått så mycket beröm för, så himla kul!


Sen var det ju så att jag också gick, i mitt evighetsprojekt: byxdressen


Det är lite bilder ifrån de fyra visningarna vi hade, Det finns såklart fler men då hade nog inlägget blivit hur långt som hellst. Dessa bilderna har i alla fall Linn Saalbach tagit och hon är en fantastisk fotograf! Både min mamma och pappa var ju också otroliga som kom och tittade, mamma åkte faktiskt mer tåg än vad hon var hos mig. Eftersom min egna kamera såklart tagit sig en till tur till Tyskland (eftersom Kodak suger) så fick jag låna hans kamera och det blev en och annan back-stagebild också.


Lilla fantastiska Alice


Den andra underbara Alice <3


Den bedorande Maja var där och såg helt fantastisk ut

På andra sidan väggen hann man med någa mellan-show-bilder


Våra små fans som alltid finns där för oss


Mina fina flick(dock)or


Alice <3


Här är vi alla tillsammans efter andra visningen och det kändes så himla bra och dagen flöt på helt perfekt


Väldigt glada dockor


Här är vi alla designers och alla modeller, på en och samma gång

Det får nog avsluta bildspelen.

Denna dagen har varit den absolut segaste på hela året, antiklimax har varit på topp och ingenting har varit kul. Det är som man har gått igenom tvn, maten och annat trams utan att man egentligen vill. Jag tänker bara på den veckan jag kommer ha i Lund, jag saknar mina vänner så mycket och det börjar kännas att jag inte kommer hinna träffa dem på ytterliggare 4 månader. Jag skuller verkligen vilka bo i Malmö till hösten, jag vill så gärna ta upp mina kontakter och umgås med de jag älskar. Jag älskar alla här i Fränsta, massor massor massor. Det kommer vara en helvetes dag på fredag och ingenting kommer kännas kul då. Men nu, framtills Husborg känns allt melankoliskt.

Nu ska jag hjälpa till med tårtan som antagligen har påbörjats.

Lite tidigare kanske lite bättre

Klockan är ändå 23.10 trots att jag gick upp strack efter 22, vad hände med min tidiga kväll? Jag ska i alla fall lägga mig nu, jag är positivt inställd (trots att Alice nästan dränktes i min jeansjack) för jag har sytt klart tereses out-fit och den är så himla söt! Så nu är nästa steg inför i morgon att göra klart Alices tubtopklänning, fixa en kjol med topp eller klänning till Charlotta, en kjol till Alice 2 och fixa klart byxdressen. Det må vara mycket men tack och lov jobbar jag med trikå nu.

Ikväll har jag också nästan lär mig hjula, efter 20 år har jag alltid varit sämst men nu kom jag nästan helt runt. jag har också flygit med petra, gjort stolen med Linn och sjort något annar akrobatiskt trick med Putte. En ovanligt aktiv aktivitet nu för tiden. Det resulterade dock i en stäckning under rumpan, men vad gör det väder var supervart (säkert närme 20 grader) och jag fick kyckling av Putte.

Nu är det bed time och jag ska vakna superdupermegapigg! (taiträ)

Oväntat blöt

från supermyset igår till vattenkriget idag, det hela inspirerades av att Majas vita t-shirt blev blöt av regnet. Minnen av amerikanska weet t-shirts contest dök upp i huvudet på mig. Helt plöstligt när jag och Petra sitter i sysalen hör jag ylande utanför fönstret. Där står Linn och Fanny som två små uttråkade barn. Lyckligvis står det en vattenflaska i närheten och jag bjöd Fanny på en dusch. Kanske inte helt uppskattat från hennes sida. Dagen går vidare, jag jobbar flitigt på min jeansjacka men ska ändå ta och gå upp till Västgård. Jag hämtar min tvätt, går mot min dörr men möter hinder när jag drar i handtaget, det var något konstigt med den.. och ett tu tre så ramlar en hink med vatten ner. Tur för min del så hamnade den på andra sidan dörren. Aha! Krig! - tänkte jag och Petra. Jag fyller hinken med vatten smyger in i allrummet och duschar hela befolkningen, ej med vilje. Hade inte riktigt fått in tekniken så tyvärr fick Jessica, Linn, Ali och Dappe det mesta på sig när offret var Fanny. En aning skamsen, adrenalinisk och rädd sprang jag och Putte till sysalen. Och där var allt i sin orning. Jag hinner bli klar med min jeansjacka!!!! och Putte och jag ska sova. Vad är det då inte jag möter utanför min dörr? En hel armé av saker står framför, så när jag insett krigsförklaringen får även en uppläxning och där var det roliga över. Får väl se om jag blir straffad nått mer, men nu tycker inte jag det är kul.

God natt

Mys i västgård

Nu har jag legat i soffan med Maja, Linn, Ali, Fanny och Linn och jag har masserat och kliat och trykt och petat på Linn konstant i två timmar och älskat det. Inser bara att det är för lite mys kvar för att inta ta till vara. jag tycker så mycket om alla att det känns riktigt tungt att inte ha detta snart. Jag börjar bli lite nervös iinför Norge, hur kommer människorna vara. Kommer det finnas någon jag klickar med? Det börjar kännas att det här med att inte bo permanent längre än 2 terminer inte är en livstidssituation. Men igen, ikväll var fantastiskt!

I morgon kommer ST (Sundsvalls Tidning) till sysalen och ska göra ett repotage, då jävlar ska jag vara där och inte sova till halv ett!

Förbereder inför allt

Idag ville min kropp inte vakna, min plan var att det skulle vara en vanlig dag med tidig morgon för att få ut så mycket som möjligt. tyvärr var inte mitt sinne och kropp i symbios så jag sov till halv ett. Men sen dess har jag hunnit städa, tvätta vinterskor (och upptäckt ännu ett hål), mailat mina modeller, kollat upp allt smink från Smink.nu där det finns massor av superbilligt smink, dessutom får vi rabatt på allt (sponsrade). Nu ska jag också fortsätta min dag med att böja pscka min saker som mamma och pappa ska ha med sig. det är helt galet att allt det här är snart över. Vet inte riktigt vad jag tycker om det, bra eller fantastisk jobbigt?

Jag har också ringt och grattat Kristoffer på födelsedagen. jag tänker på dig!Tagen sista dagen innan jag åkte till Norr och vi åt på Italia

Nu är det bara att återgår, back to business!

OMG

Har haft en mycket frustreande kväll, natt, morgon och förmiddag med början igår. Vi har haft en uppgift där vi ska ha gjort en kollektion och skapa ett "företag" med sitt märke. En rolig uppgift men det blev lite mycket för mig, ett av mina projekt har varit en byxdress som jag mestadels sytt för hand eftersom den äör draperad. tyvärr visste jag inte hur svårt det var så det har tagit otroligt lång tid. Samtidigt som det har jag gått och blivit jägare och där har det också gått åt några extra timmar. Igår försökte jag trots tidsbristen göra så mycket som möjligt. Jag och Linn (som gjorde helt sjukt bra ifrån sig) hade planen att först sitta i sysalen tills vi blev klara med våra projekt och sen gå upp i datasalen och fixa med Photoshop och våra broschyrer.

Ungefär vid 03.10 gav jag upp. Då hade jag sytt ihop hela byxdressen så det gick att ha den på sig. Nu är det bara detaljerna kvar, men jag tror att den får vila ett tag. Mitt typ ifrån panduro har äntligen kommit så nu ska jeansjackan bli klar! Men i alla fall så gick jag hem strx efter tre och satte på datorn och försökte fixa själv med Photoshop. Jag fick ihop ett hyfsat resultat men tänkte att jag skulle hinna fixa resten efter frukosten. Efter att ha sovit i 2,5 timmer var jag tvungen att gå upp och bege mig till datorsalen.

Om det inte hade varit för att datorerna och skrivaren är skit kanske jag inte hade behövt missa något. Men nu kronglade alls och jag blev stressad och kunde inte koncentrera mig på hur det riktigt såg ut. Jag fick tillslut be Jäger om hjälp och med hans hjälp kunde jag efter 1,5 timme äntligen få ut ett exemplar. Vid den tiden hade jag tappat ganska mycket mitt mod och ork, hade inte direkt hunnit äta någon frukost (vilket är det bästa som finns). Men för att inte klaga så mycket är jag så glad över folket i min klass, trots mitt misslyckande lyckades de peppa upp mig och jag kunde genomföra redovisningen.Detta är då min broschyr, men den är fortfarande under uppbygnad och förändring.

Jag var ju ute och fotade tillsammand med Andreas för deras moderepotage om oss i modedesignklassen och det blev ett parr stycken bra bilder. Jag får tyvärr inte lägga upp några än men så fort tidningen är i tryck så!Detta är en av mina favoritbilder, och det är jag som gjort kappan dåVid grillen i Stöde, det är lite synd att det händer så mycket i bakgrunden men annars vi (Andreas och jag) nöjdaBlusen och linnet är några av de nya plaggen, som hör till kollektionen. Byxorna är ifrån vintrasGillar ljuset i ansiktet på denna bilden (Andreas är grym!)Det kanske inte syns så tydligt men tanken är en docka, om man skulle kollat närmre på ögonen är de en aning rundade. Detta är en prototyp på hur mina modeller kommer se ut på catwalken den 20e maj på Kulturmagasinet i Sundsvall!

Detta får vara sista bilden än så länge

Idag har jag också belönat mig med 20 min i solariet, efter att ha suttit inne i flera dagar och missat allt som heter sol kunde det inte bli lägligare. Det tog säkert bara 2 min sen sov jag gott men vaknade helt sjukt varm lagom till det slutade. Det blir nog ett par besök till innan modevisningen, byxdressen är sådär smikrande än så länge.

Nu ska jag väl ta mig samman och gå ner till sysalen, kommer väl antingen sy eller hänga med linn och spela spel i stugorna. Det går bra nu..

Lycka med ett uns av ångest

Jippi! det är lite overkligt men det är sant, Terese kommer hit!!! Hon åker hela vägen ifrån Lund den 19 maj för att vara med mig i EN dag!! Jag är förbluffad, chockad men mycket glad. Det innebär att hon kommer gå i MINA kläder. Ah det känns bra det här. Det som dock inte känns bra är då kläderna, jag håller på en med byxdress och den håller på och ger mig magsår. Jag kan inte greppa den, speciellt inte när jag tänker å allt annat jag måste göra. jag har dock fattat ett beslut om min jeansjacka: det blir ingen infodring och det innebär att jag kan fortsätta med den. Ska bara bli klar med mitt helvetesprojekt först.

Jag gjorde ju klart ett linne för ett par dagar sen och Petra fick agera modell.Stråvecken blev ganska bra tillslut, men det visade sig att jag fick göra om alla allt eftersom jag sydde. Allt jobb i onödan men nu vet jag det. Bak blev inte heller riktigt som jag tänkt men men nu är det färdigt och det funkar för mig.

Som ni kanske förstår syr jag (än så länge) allt på fri hand med improvisation allt eftersom jag tar mig framåt. Det må hända att framsidan ser helt okej ut men insidan ser mer ut som en mosad hjärna och det gör lite att proffsigheten blir väääldigt amatörmässig och det känns otroligt beiget.

Nu höll jag nästan på att missa den andra stora nyheten, det är ju nämligen så att idag har jag blivit en godkänd JÄGARE! Så se upp alla djuren nästa vecka blir det pang pang! Jag ska antagligen ut med Stig (vår rektor som haft lektionerna med oss) och skjuta bäver. jag hoppas så mycket att vi ser någon och om det är fallet så faller den (vitsigt värre!).

I morgon blir det uppstigning vid sju så nu ska jag gå och meditera!

Sent på natten

Klockan är kanske bara 00.40 men för att vara skoldag och ha den viktigaste dagen på veckan i morgon känns det ganska beige att vara vaken. Jag har dock kommit ganska långt på mitt linne och det kommer nog se ganska mycket ut som jag tänkte, bilder kommer i morgon. Annars var det terminens sista boxningspass idag och det kändes ju lite trist, för jag kanske blir frisk snart. Får väl utnyttja gymmet eller liknande. kanske börja springa igen? Då är det ju så att jag har en sån himla tur att ha en superkompis som heter Maja som är bäst på att peppa. Idag såg hon ut som en hoppandes gasell med hennes smala ben som bara flög upp till hakan på "höga knän", utan överdrivning. Hon må vara liten men det är mycket studs i de där benen. Alltid på vägen till träningen känner jag en viss oro för hur det ska gå, under passet vill jag nog helst dö, men efteråt då kommer lyckan. Lyckas alltid bli så hög på känslan att jag klarar av det att uppskattningen för Maja blir total! Sen har jag ju också Kajsa, som älskar att springa långt (hon med precis som Maja) och henne ska jag ut med på söndag, men blir lite nervös eftersom jag dog efter bara två minuter med höga knän, hur ska detta gå.

Sen har jag också ringt om massa sponsorering till vår modevisning, är ju en del som behövs men ingen verkar vara intresserad. Men är du eller du vet någon som skulle vara det så bara skriv!

Nu ska jag försöka göra min muskulära avslappning.. synd bara att mp3 dog!

Halleluja!

Yes man! Nu är jag Photoshop CS5 rikare! Och jag har redan hunnit göra en imageboard som jag totaldog på förra gången jag försökte eftersom det hela stängdes ner när jag var klar. Jag kan inte påstå att jag är särskillt bra på det, eller hellr tycker att det är jättekul men nu an jag i alla fall jobba med det. Och det innebär ocks¨å att jag kanske kan göra en broschyr trots allt!Vad går du för känsla? Vilken typ av kläder ser du framför dig?

Sen blev jag väldigt glad idag när Verre frågade om jag vill gå modell för henne, klart jag vill! Blev så himla glad att någon frågade, hoppas det funkar nu med gåschemat. Måste lägga till bara att LillLinn hjälpt mig ,ed att skapa en logga, problemet är bara att alla olika hon gjorde var fantastisk fina så jag har ingen aning om vilken jag ska välja.Vilken tycker du?

Det är egentligen massor som händer om dagarna men det är som om jag inte orkar lyssna. Men något som jag berkligen ska lyssna på är mentalaträningen och det tackar jag Maja för!

God natt!

Paniken som blir till lathet

Jag har helt sjukt mycket att göra och hela tiden kommer det upp fler saker. Att jag sen blir sjuk gör int att min  erergi rusar iväg heller. Så nu borde jag sitta nere i sysalen och sy för allt jag är värd men jag vill inte, är inte sugen på att sy eller att umgås med någon. Vilket är oundvikligt där nere.

En rolig sak är dock att Linn fyller år idag! Grattis sötaste du!!

En annan rolig sak är att min blogg blivit någon form av Face2Face forum för frågor, men det är helt okej! Nu fick jag en fråga om hur man gör med personummer. Och efter mina telefonsamtal med massa förvirrade norrmär och samtal med bekanta verkar det helt enkelt vara mest pålitligt och mest värt att göra det på plats, i Norge. Då ska man ha med sit sitt pass, bra att komma ihåg.

Nu efter att ha städar allrummet ska jag väl trots min magänsla (säg säger mig att jag borde ligga i min säng) gå ner och möta folket... nooooo!

Valborg, Valborg oh kära Valborg

Vilket Valborg! Trots de lite patriotiska hemlängtanskänslorna som kom var det en superlyckad dag och kväll! Jag, Linn, Ali, Majvor och Scarear åkte in till Sundsvall omkring lunchtid igår. Vi började mer att tvinga in Fanny hos frissan och begav oss själva för att shoppa. När magen dog av hunger leta vi reda på Fanny, men nu hade hon förvandlats till en mycket nöjd, kaxig tjej som blivit ärrad... på båda öronen! Hon kom ut stencool och under två dagar har vår grupp fått upptäcka många nya sidor!

Vi fortsatte vår shoppingrunda och kortet klirrade (eller det kanske inte klirrad) i en rasande fart att det var lite svårt att stoppa. Men jag är nöjd! Jag har köpt en supersöt ljusblåglittrig 50-talsklänning som sitter som en liten gud, ett vitt nagelack som jag har på mig nu, det ser ut som 10 feta vita klumpar till naglar...) och sen en massa hudkrämer (The Body Shop - Sweet Lemon body butter) och grejer som man måste ha. Sen satte vi oss på Innergården inne på In och käkade en supermacka och tog dagens första öl. Vid det här laget antar jag att alla där hemma (i Lund) redan var på lyset. Efter det åkte vi hem till Majvors moster i Bredsand där vi fått lova att hänga och sova under kvällen och natten. Så vi åkte dit fick låna fantastiska jackor och följde med och tittade på kvarterats majbål, lovely! Väl tillbaka blev det peppen på, amaretton i handen och sminket på ansiktet, yeah. jag fick ett fantastisk samtal från min gris där hemma och det kändes så udda att vara i Norrland, hon är så fin att livet ibalnd blir lite sentimentalt. Vilken tur tt telefonen uppfans säger jag bara! Under allt fläng och flop i rummet lyckades jag självklart skada mig. Jag skulle hoppa ur en sängsoffa men slog i tån så det kändes att den gick av. Automatiskt stälde jag mig på tån, tänkte väl att det var bättre att trycka den på plats än att låta den va. På grund av alkoholens under kände jag ingen smärta i min tå trots 10 centimetrana under hälen. På vägen in till stan igen hade ett väldigt roligt mobilsamtal som kan haft en inverkan på mitt oda humör.

Vi hamnade inne på Oscars efter en lite tripp till Irish pub. Där inne var det fullt att småstudentare som var helt galna över att snart komma ut. men  vi i vår lilla grupp tänkte mer på oss och skakade loss. Inne på Oscars träffade vi LillLinn som var tillsammans med massa Torshammarskillar. Första synen var att LillLinn satt i knä och hånglade, yeah good times. I hennes gäng fanns det en kille som såg helt okej, det visade dock sig att senare under kvällen att han skulle skrämma mig haha.

Ungefär vid två tiden orkade inte pensionärerna längre så vi åkte till Max och käkade fettomat! Det är så najs sådär på kvällskvisten. Med en spännande bilfärd tillbaka till Bredsand kom vi tillslut hem. Inte förrän jag lagt mi ner med täcket väl omstoppat kände jag en sjuk smärta i tån, aj aj aj. Hela natten fick fossingen vara utan täcke för så fort något snuddat vid ville jag skrika. Trots det fick jag en fantastisk sömn och ville inte alls gå upp när vi egentligen skulle skynda oss till bussen. Haltandes sprang vi och hann med, ibland är det gött med försena bussar. Inne i Sundsvall fick det bli lite till shopping och en svart och vitrandig klänning fick bli min. Vi unnade oss också en fantastisk frukost/lunch inne på In och jag och Majvor krängde bullar med stort B.

Resan hem gick smärtfritt och väl hemma skingrades vi snabbt för ett litet andrum. Det gav och tillfälle för min tå att svulna upp och första min tillvaro. Trots 1 cm tjockt lager med Zon märker jag ingen skillnad. Jag har också lyckats spilla på min långklänning så den hänger just nu på tork. Linn tog alla bilderna igår så jag ska försöka fjäska ur henne ett par bilder så ni får se! Jag säger bara, vilken helg det känns som söndag. I morgon när det faktiskt är söndag ska jag sy och sy och sy.

RSS 2.0