Med tanke på..

året som gått fasar jag bara inför nästa. Snart nyår igen då eller? Meeeen nästa år, jag känner endå att då NÅSTE det ju hända något ball! Palla ett till sånt här år.. haha

Jag känner såhär... att flytta eller inte flytta det är ganska självklart. Men att få jobb eller inte känns lite svårare. det är lite det som får besluta var jag ska bo den närmsta tiden. Men guuuud vad jag hoppas på någon annanstans än Lund! USCH!

Ikväll blir det iaf besök hos grisen med familj och sen bär det av till radarparet Hanna och Jens.. skämt och sido. Får väl se om det bli någon ytterligare uppläxning av ultraLundensaren Jens, I pray not!

Nej ett stökigt ställe städar inte sig själv.

What a night.... som de säger

Trött och mätt.. väääldigt mätt, är det skönt att ligga i en riktig säng inne i Lund!

Middagen ikväll var riktigt lyckad, jag har lyckats med min första hjortstek och potatisgratäng. Och att dömma tror jag (och hoppas) att André tyckte lika. Efterrätten var ju en tänkt en chokladfundue med diverse frukter vi illa kvick gick och köpte medan allt stod på spisen.

Men det blev inte mycket smakat av det, inget alls faktiskt. Vi hamnade i matkoma så det blev en stunds vila istället...

Trött och mycket nöjd kollar jag på Victoria's Secret Shows på www.veryglamour.com och njuuter av vacka underkläder som man baaaara kan drömma om. Jag menar, när kommer jag ha råd med en 6 millioner dollar bh?... well never!


/>

I keep on dreaming..

Leva Lund

De här dagarna, igår, idag och i morgon.. det är så jag vill ha det! Festa och vakna med baksmälla (ja.. kanske inte det bästa som finns).. ordna inför trevlig middag och i morgon betala för en 6 rätters. Ahh jag gillar det! Vänner och mat, mat och vänner det är precis min stil.

Ikväll ska det iaf bli hjortstek med potatisgratäng och sen tänkte jag inviga min nya fondue (choklad såklart) med diverse frukt. Det kan ju tyckas låta simpelt men kan inte riktigt komma på vad som egentligen är gott att doppa. Jaja lite research så hoppas jag finna nått kul.

Det ska bli sååå skönt att bo inne i Lund ett par dagar, så att iaf möjligheten till ett socialt liv finns!


Dr. Confused... or Wacko

Planen var ju att kolla på Avatar ikväll men det blev annat på menun;

The Imaginarium of Dr. Parnassus!


En helt sjuuuuuuuk film! Jag är inte riktigt säker på om jag helt och hållet förstod allt som hände. Men grundhandlingen, den om det teaterresande folket på en gammal, gammal kärra den förstod jag ganska väl. Jag förstod också att gubben var gammal, spegeln var magisk och att han slått vad om djävulen. Det var bara det att när man väl kom in i den där spegeln hände det massa flummiga saker. I efterhand när man sett alltihopa känns det lite lättare, men det var nog den mest surealistiska film jag sett sen ... faktum är att jag inte kan komma på det! Jag har letat och tänkt, tänk lite till men det har unte funkat! Det var en film som handlade om två killar i en bil som åkte runt och röte jääävligt massa maja och var heeelt galna. Det är iaf den känslan jag fick när jag såg The Imaginarium of Dr. Parnassus.

Klart värd att se, hade varit gryyym i 3D!

Dagar mellan..

Så nu är det de här efterlängtade mellandagarna. Så vad är det som ska in nu, egentligen vill man ju bara shoppa shoppa shoppa!! Men inte ens efter jul finns den möjligheten. Men det blir väl en liten runda, och ikväll blir det bio; Avatar! Har velat se den  länge och hört mycket bra om den så nu får vi väl se om det stämmer.

Nej nu blir det Sandra på stan. Ciao

Julen är här, kommen och gången...

Vet inte riktikgt vad som hänt, allt är över och jag har inte riktigt kunnat uppfatta vad som hänt. Känne väl lite som att det är ett vantligt fenomen nu för tiden. Jag hänger liksom inte med! MEN jag ska sammanfatta det lite.

Jag kom ju hem efter lite kvalitéts tid med Linn i ca 13 timmar med ett liet break i Stockholm där det blev lunch med pops. Men väl hemkommen i Lund blev det middag i korridoren och jag fick äntligen se ÄLG!! Bästa någonsin, ligger i min säng nu...

För att fira min stooora 20-års dag (märk ironin) bjöd jag på middag hos mor min. Dit kom min närmsta kära vänner och en riktigt varm härlig julfin känsla infan sig. En tidig kväll som resulterade med en mycket lycklig Johanna. dessutom fick jag av min kära familj en efterlängtad symaskin jag som jag längtar efter att få beställa! Hahah det finns inget som ska hindra mig till att sy när jag väl kommit hem igen! jag fick också ett väldigt fint armband (mycket riktigt önskat) av mina bästa vänner och jag känner mig nu som en i gänget.. skämt och sido. Jag fick också väldigt mycket fina saker jag får stor användning för. Efter trevligt sällskap och muntra miner var det sen skönt att vara i kloster i Östra Ingenstans och befinna sig i tystnaden.
Men det som man alltid glömmer bort när man är iväg är att den blir lite väl påtaglig efter två dar så det slutade med att jag åkte till Simrishamn, med blandade känslor.

Med fyra dagar i Simpan till julafton och ett lite mer socialt liv har jag bara varit. jag har inte gjort något speciellt men inte heller ingenting. Jag ser dessa dagar som ett utränsande rehabcenterter för att reflektera över allt och ingenting. Difust som i en dimma.

Lite promenader och ett och annat möte med en trevlig simrsihamnsbor fick bli vad det var tills familjen kom. Men julen, vad hände med den? Julaftonen gick så tyst förbi att jag inte han reflektera över dess excistens. Vad jag kommer komma ihåg är väl alla fina saker jag fått! Det var verkligen mycket i år, eller jo det känns som det. Många nyttiga saker. Jag fick tex utökning till min syateljé av en dummy och en otroligt fint syskrkin som nog rymmer det mesta av mina syateralier. Jag är taggad! Jag har också fått massa andra saker väl värda att nämnas men lite överväldigande kanske hehe.

Men en ytterligare dag i Simpan bar det sen iväg till Ystad för att träffa den andra delen av släkten. Det blev besök hos farmor med kusinerna. Heheh galet hur folk aldrig slutar växa! Men det var väldigt trevligt och mycket god mat.

Och nu? Nu är jag faktiskt äntligen hemma i Lund, och i mitt hem.. Fast ska jag vara ärlig så finns det inte mycket som slår längtan efter ett eget hem! Mitt hem, med mina saker där jag bestämmer. Jag skojar inte vad det verkligen är vad jag vill ha. Lite trygghet, fast tillvaro och massa kärlek!

När ska man lära sig?

Planera, fantisera och drömma... om vettiga realiostiska saker?

Snälla jultomten, jag tror nog d vet vad jag vill ha!


22a december... vart tog månaden vägen?

Jag blev helt överumplad idag när jag kom på, den är två dagar till julafton.. är det helt okej? Det har gått fort, för fort. December skulle ju vara en mysig månad med massor av vänner igen och en och annan puss.. shiet vad galet det blev. Efter ett ganska tydligt ointresse försöker jag fouksera på mina egna.. kunde ju gått lättare. Men, övning ger färdighet har jag hört. Nu är jag iaf i Simrishamn och min mormor och morfar och strosar omkring, mest inne i huset. Ute blåser det så himla mycket, hade jag helt och hållet glömt bort med Skåneland. Tji fick jag. Jag har redan fått Fränstalängtan... eller familjelängtan kanske jag ska säga.

Jag hade middag härom kvällen hemma hos mor min. Det var himla lyckat! Vi hade både julkänsla och god mat. Men framförallt hade jag mina nära hos mig. Ibland glömmer man bort hur fina ens vänner är. Och därför längtar jag väääldigt mycket till Nyår! Då blir det sjurätters med Hanna och Elise. Grymt!

Förövrigt är julkalendern SUPERspännande och jag dör lite varje gång det tar slut, kalla mig barnslig.. jag kallar min nostalgisk. Det gör jag också när jag kastar mig i snön och gör snögubbar..

Jag har också fått kontakt med Kodak och de har nu ääääntligen skickat iväg min nya kamera, nu blir väl bara nästa projekt att hämta upp den.. Illa om den kommer till Norrland och ingen finns där och ta hand om den, stackaren!

Kan hända att det är lite isolerat här så jag blir knäpp.. men vad gör man inte (i onödan)!

Mästerligt bygge

Jag säger bara det att jag, Petra och Kajsa funnit nya yrken. Jag ska då satsta på att bli byggnadschef, Petra ska bli första spritsare och arkitekt och Kajsa ska gå Tillskärarakatemien! Hahah vi har arbetat 12 timmar med ett pepparkakshus och det känns sååå bra att vara klar! Bilder på vårt projekt: Bra skit! kommer sen.

Vad som också känns bra är att alla Luciaövningar är fördiga. Vi har nu sjungit på två stället (först i sportshallen för över 350 personer) sen i matsalen för ca.. 50? Men det var kul, jag har veeerkligen inte nerver för att stå på scen märkte jag. Det enda som kändes trist var att Babbis kom in och ja - Ja det var väl lagom bra. Tack för den liksom!.. frivilliga och allt.

Sen har jag börjar sy på min Leo.klänning... jag hoppas verkligen den blir bra! och klar innan jag åker. Men jag älskar trikå!!! Men det behöver man ju en olverlock till.........


SNART KOMMER JAG HEM!


Oförståelse

Ibland förstår jag inte. Ibland tror jag att jag tänker för mycket.. men jag inbillar mig att det inte stämmer (och oftast får jag det bevisat) Men, men jag förstår inte riktigt det där med känslor...

Men vad jag dock förstår är att mina byxor är klara! och de blev helt okej. Jag kommer faktiskt använda dem, det ni. För att dokumentera dem så bad jag Andreas fota mig..



Tack och lov fanns det bilder som jag inte visa magen på.. suck



Lite fix och allt blir bra.. Bravo Andreas!

Jag tycker ju att det är rätt så kul att fota, så det blev några till.. men inte på byxorna kanske.







Tack Andreas!!



Och för alla er andra såå.... vi ses snart!!

4:e december

Framsteg på brallan, den ihopsydd, inga veck i grenen och srprundet är nästan helt klart. Nu har jag fixat på volangen och det är bara att klippa ut lite fler delar till linningen

Jag var och gick en sväng med Matilda till Ica. Jag säger bara så att Norrland med snö förtrollar mig.

Nu är jag dock i Stockholm och tittar på någon film på svt24, mysig men konstig. Det är kul, eller skönt att vara här. Jag har saknat att vara med min familj och pappa är ju en del av den.

Jag sen nästan i kors så för att kunna kolla julkalendern i morgon 9.15 är det nog bäst att krypa till sängs. Frågan är bra : se klart filmen eller inte...

3:e december...

Idag har jag sytt båda mina paspoalfickor och min bakbensficka.. tillslut blev det faktiskt riktigt bra. Nu har jag ockå börjat att sy ihop hela brallan om jag bara lyckas få bort de där dumma vecken i grenen.. grrr

Sen senare idag har det vatt lite sådär. Jag vet inte riktigt vad det är, men om det är hemlängtan blev det iaf tydligt när min vän Hanna ringde. Fy tusan vad jag saknar henne, och de andra tjejrna. Känns lite knasigt att fylla år utan sina nära och kära..

2:a december

Idag har det varit en heeelt otroligt vacker dag. Solen har verkligen strålat, snön har gnistrat i ljuset och den har knastrat under fötterna. jag fick chansen att ta en liten promenad under dagsljuset när jag till min förtjusning fick en liten lapp i min brevhylla där det stod att ett paket på Ica väntade. Helt fantastiskt var det att gå dit.

Det är något med att få post här. Det är lite som en status, tyvärr. Man blir sådär lite avundsjuk när andra får brev. Men när jag sa detta till mamma frågade hon hur många brev jag själv skickade... jag är tyst sen dess.

Meen är det någon som får för sig att de vill skriva är adressen:

Ålsta Folkhögskola
Fränstavägen 209
84012 Fränsta

Vi höll på med tryck (idag igen) och det gick väl helt okej. Jag tryckte på ett ulltyg med ett varierat resultat. Men helheten blev ganska fin så sen försökte jag sy en påse av det... det gick väl inte alls så bra så det lilla projektet har jag väl lagt på vila.

Idag fick jag nya goooda nyheter angående min kamera! Jag får en helt ny! En sprillans ny kamera i samma modell! Skojja att jag blev glad, och lättad. Äntligen kanske det blir en lösning och aaldrig mer några problem!

Vi har ju Luciaövningar nästan varje dag. Och jag fick en ja, komplimang av Petra som fortfarande gör mig lite smygglad. Hon sa nämligen (inte ordagrant) - Innan har jag inte alls tyckt det var kul att sjunga, men nu vill jag göra det hela tiden. vad är det som har hänt, vad har du gjort med mig Johanna?

Wiii... som om det var jag som gjort henne intresserad, de e lycka! Man inser lite hur man saknar det man egentligen gör, speciellt när det går dåligt. Ofta, eller iaf oftare så funderar jag på vad jag egentligen gör här. Jag kan ju inte sy! Jag är väldigt korkad.. känns det som och mitt sociala uttåtriktade liv är totaldött. Jag har coskå börjat tvivla på mina kunskaper och mitt engagemang när det gäller regi, mitt sjölvförtroende har flytt och jag kommer inte ihåg något jag kunnat. Kanske är jag bara nere i en svacka.

På fredag ska jag till Stockholm och hälsa på min kära far och jag hoppas verkligen att det ska ge mig ett lyft!

Nu ska jag försöka somna innan tolv...

1:a december

Idag är det den 1:a december och det har varit en fantastisk dag! Snön glittrade i solljuset och det såg riktigt mgiskt ut! Hade såå gärna velat dokumentera det med något annat än min mobilkamerna, men bättre det än inget.

I skolan idag höll vi på med tryckeri, och jag tryckte på nått röttyg med massa olika nyanser av vitt-grått-svart. Vi använde oss av papper och drog remsor. Det blev lite som en bokskog.Men det såg lite trist ut sä för att "spexa" till det lite skar jag ut ett litet koala-linande troll. Det roliga var att jag faktiskt trots min skeptism fick komplinganger för det. Så det var ju kul.

Det tråkiga dock med att gå i skolan är att man missar alla soltimmar, om det för en gångs skull faktiskt är några. Heeela dagen har jag bara velat slänga mig i snön och rulla runt. Tyvärr har det inte funnit något tillfälle så jag får väl vänta... suck.

Nu är det bara:

sju dagar tills jag fyller år

17 dagar tills jag kommer hem

19 dagar tills jag ska ha kalasmiddag

20 dagar till jag träffar dig...

och

24 dagar till julafton!


KÄNN PÅ DEN!

RSS 2.0