Morgonen...

Alltså! Jag säger bara POHTOSHOP in my ass! Nej men ärligt talat, nu fattar jag väl grejen men jag tycker inte att det är roligare för det. MEN jag är klar. Finaly! Nu ska jag ner och flirta med Marie och höra om hon vill skriva ut det j*vla arbetet och sen slipper jag tänka mer på det =D Så fort jag har fått ut den blir det bild och ni kan få njuta av det kreativa arbetet som forcerats på ett papper.. suck.
Igår dog jag, jag dog så hårt att jag aldrig ville dö igen. Jag tappade min kamera i golvet. Jag FÖRSTÅÅR inte grejen med mig och kameror. Jag vill bara väl men insisterar på att ställa till det för mig. Så när den hamnade i golvet flög en bit av, den där man justerar vilken typ av bild man vill ta. Mitt liv gick sönder med den. Så men masstårar rinnandes längs med kinderna gick jag in till Linn, jag möttes av skratt, hånskratt. I hennes säng låg jag sen och snörvlade och dreglade och fasade över hur jag skulle ta mig igenom detta här. Men jag hade hade en baktanke med att komma till Linn (förutom mitt behov av kärlek) hon går ju journalistlinjen och har grymt avancerade kameror så med lite tur hoppades jag att hon skulle iaf förstå vad det var jag skulle göra, skulle jag maila Pelle igen? Vad vi kom fram till var att inget hade gått sönder, mer än att plattan var av. En halvtimmes (eller lite mer) lirkande och min gussenuppssötoLinn satte den jäveln på plats! Så nu fungerar min kamera och jag lever ett lyckligt liv!

En typisk dag

Tisdagar känns som sånna klassiska skoldagar, eller dagar då det älltid finns något att göra och faktiskt alltid saker som man måste göra. Som nu då, jag har precis lyckats göra ett knapphål med hjälp av Fanny (kärlek!) och fixat till knappen så den inte pajjar. Nu måste jag egentligen läsa klart det sista om skogsharen. fältharen och vildkaninen men känner att datorn lockar en aaaning mer. Egentligen tycker jag verkligen att det ÄR kul och intressant men det är just att komma till skott  ovh sätta sig som är det svåra, som vanligt. En riktigt bråskande sak är dammsugning, den är riiiktigt skäängingt att vara här inne, no room for anyone but me.. eller nått.

Dagen började iaf med att morgonpromenaden blev en aning mer påklädd än förrut, nu är det legging, mjukisbrallor, t-shirt, tjocktröja, armvärmare, mössa OCH vinterjacka! Den åkte på och det är jag väldigt glad för! När jag och Matilda kom hem igen var vi riktigt rosiga om kinderna och det kändes faktiskt som om vintern var på väg.. redan. Men nu, 15.45 är det fint ute och solen har varit framme en sväng. Hela förmiddagen har vi haft besök av Reine Carlsson (reinecarlsson.com) som hållt föredrag för oss. Han jobbar som brandman och var med den natten då ett discotek brann i Göteborg 1998. Reine hare grymt mycket att berätta, det var som det inte fanns något stopp. Han är antingen en hejare på associera eller har ett ett grymt minne, det bara flödade. Han berättade hela händelsen när hans brandmansstyrka ryckte ut och om händelseförloppet, problemen, tankarna och känslorna. Han berättade också om känslor, kommunikation, bemötande, tillit, tacksamhet och mycket mer (ordval snott av Maja). Ett givande och berörande föredrag som förövringt hette Ringar på vattnet.

Reine Carlsson mitt uppe i ett av sina utläggande.

Efter lunch var allt över och vi kunde äntligen andas, iaf jag kände mig ändå en aning tygnd av det hela. Men nu, flera timmar senare ska tjejerna kolla Project Runway medan jag måste läsa om haren.. typ.

Resumé

Vad ska man säga, det går av bara farten. Man hinner inte en dag och efter två veckor kommer man ihåg att man kanske ska uppdatera sin blogg. Så.. nu är klockan 06.54 och jag har kommit hem ifrån min "dagliga" morgontur med Matilda. Alltid när vi varit ute har jag ångrat mig att jag inte tagit med kameran, det har varit så otroligt fint! Så utan att dra upp persiennerna tog jag med min nyhemtagna kärlek. Grejen var bara att det var väääldigt dimmigt, precis som det varit de senaste veckorna men jag tror att jag fortfarande har de vackra sensommarmorgona i huvudet där dimman bara ligger över vattnet. Så det blev inte så många bilder.. som blev bra.Klockan är strax efter 06.12 och det är kanppt att man ser stugorna...


Det är ganska mycket som hänt sen sist. Jag var ute på älgjakt med ganska många förluster, ingen älg och ingen att prata med de första 4 timmarna. Gubben jag var med förstod inte skånska (ändå är jag inte såå bred) plus att han var halvdöv. Så för att rädda situationen sov jag, jag satt upp på en ihopfällbar stol och sov mig igenom de 4 ISkalla timmarna.Det var en lycka att det var en madrass på...

Efter det första passet samlades vi allihopa för att rådgöra nästa steg, efter gubbens ord - Så jag blir dumpad? Kände jag ändå en lättnad att byta partner till Stig (vår rektor) och de resterande 2 timmarna hade jag det riktigt kul. Nästan lite spänning med när vi fick reda på att en ko med kalv passerat inte alls långt ifrån oss. Slutet gott allting gott.

Vi hade också en spännande upplevelse när vi blev informerade om att det skulle ske en brandövning på skolan. Förra gången var de inne i Västgård (där jag bor) och skvätte ner med massa vatten eftersom slangen var sönder.. hiimla kul! Så ändå ganska lättad tänkte vi Västgårdsbor att - De tar väl Nygård nu. Men ack nej ack nej. Självklart blev det vårt hus, men denna gången var det värre. Det var nu en rökövning. Så heeela källaren var fylld med rök och den tänkte ju inte direkt hålla sig där så hela huset blev tjockt med rök. I början var det rätt kul, lite mellanstadiedisco över det hela. Men när det vägrade försvinna fick vi svårt att andas och en flykt till stugorna var nödvändig.Bilden gör ingen rättvisa, men det var svårare att se Linn än man tror.

Det är ju ändå så att jag går modedesign och det är en kreativ linje så jag har faktiskt gjort några saker, inte många, men några.Detta är de första armvärmare jag stickat.. de är grymt sköna och för att vara nybörjare är jag riktigt nöjd!

Efter dem gjorde jag ett par till, i vitt och lila som passa perfekt till mina andra lila utomhusateraljer och de blev snäppet bättre. Nu håller jag på med ännu ett par, men de blir en pressent =)

De senaste veckorna har vi i sömnaden haft ett projekt; kjol. Och jag ska säga att jag är klar! Eller ja, knapphål ska dit och knappen ska fast SEN är den fakltiskt klar!Det är en grön kjol med broderade äpplen, undertill är det ett helt lager tyll och ett rynkat lager.

Efter att jag nästan var klar gick jag och Linn till fotostudon för att ta lite bilder till min pressentation som jag har redovsining på.. i morgon? hmm är väl inte riktigt klar med den kan jag väl påstå MEN!! jag säger faktiskt att jag,  Mac OCH Phoyoshop inte går ihop! suck. Men det var riktigt kul att fota, eller ja jag brukar ju tycka det så det var bara att le på. Det roliga var att Linn berättade att när hon kollade i kameran kunde inte hon heller sluta le - Du har ett sånt där mormors leende, så söt! Hahah jag dog <3Jag tycker Linn är en grym fotograf och detta var bara några av fotona! All kärlek till henne!Detta är Linn.. för alla er som inte vet <3

Nu när jag fått tillbaka min kamera hade jag äntligen möjligheten att lägga in alla bilder mitt minneskort hållt på och oj så mycket det fanns! Det får nog bli en Facebook på dom.. MEN för att uppdatera till senaste som hände i helgen så fick jag, Linn (på bilden), Petra och Matilda en flipp och bestämde oss för att köra in till Sundsvall. Så medans jag och Linn delade på box gjorde vi oss klara.Linn och Matilda's working on the sexy pose!Petra agerar dj på golvet i sin egengjorda coola tröja och i simpor och grodfötter tights =)Sen försökte jag och Linn fånga vår "sexy-look" på foto och ni ser hur bra det gick...Linn ÄR cool.. men Fanny som sitter i bakgrunder är min IDOL! Hon är grym på ALLT.. utom att laga mat, gå av bussar och kanske öppna flaksor. Men man ska väl aldrig dömma någon?Matilda är också grym! Hon är från Åland och världens härligaste dialekt haha. Hon har för övrigt gjort alla hålen i tröjan själv!

Det var väl lite vad vi sysslar med här uppe eller borta eller ganska nära för vissa. För alla er som bor hemma i Lund så längtar jag efter er och varje livstecken ifrån er får mig att leva lite extra. Kärlek!
Inte som man tänkt sig

I fredags gick jag och la mig tidigt, elle ja jag försökte gå och lägga mig tidigt men på ågot sätt är det mycket svårare än vad man tror. Det blev massa musiklyssnande på "Jag hade en gång en båt" med Cornelis och Ann-Louise Hanson, så himla bra!! Sånna minnen hemifrån när jag hör den, det blev också lite brevskrivande som jag ska skicka iväg i morgon, väldgit skönt att skriva av sig.

Men i allafall blev det uppstigning kl 05.15 på lördagsmorgonen och trots det blev det stressigt tills vi skulle träffa jägarna. Med skolans bil raceade vi och kom fram i perfekt timing. Sen skulle vi delas ut till de olika gubbarna och jag blev sist, så jag hängde med en gubbe som visade sig inte alls förstå skånska med kunde inte heller höra, så efter fjärde gången jag frågat efter Stigs mobilnummer och fått till svar - Fryser du? Vill du gå till bilen? gav jag upp. Men jag gick faktiskt till bilen sen. Vi hade var sin stol vi satt på och jag bokstavligen satt upp och sov så kul hade jag! Efter 4 timmar bröt vi och samlades igen och planerade för pass två, jag bytte gubbe till Stig (vår rektor) och vilken hit det blev! Hahaha han är en kul kille. Så tillskillnad från förra passet var det här mycket roligare och jag fick beröm för min ansvarshet (typ) och min vänliga ton till lärare och mattanter, jag är nog en favvis! När vi sen kom hem blev det Gossip med Alicia i min säng och det var grymt mysigt! Men tillslut somnade man och försökte ta igen de där förlorade timmarna från morgonen.

Planen för kvällen var att åka in till Sundsvall, och trots att jag var gryyymt opepp så efter lite övertalning av tjejerna var man på g igen! Länge sen man gjort sig ordning så mycket som igår.. finns ingen anledning att göra det oftare här hehe. Men sagt och gjort var vi många som åkte in. När vi kom fram hamnade vi på ett fett ställe, trodde vi. Det visade sig dock att medelåldern var på 30+ där alla var dräggfulla. Rätt trist må jag säga. Sen hände det lite olika saker och det kom tårar från olika håll. Men vad gör man inte för sina vänner, man peppar upp dem och sen dansar man skiten ur alla! Hade så himla kul i slutet av kvällen när man insett att man är för pank för att handla nått att dricka och för feg för att ragga. Efter klockan tre när klubben stängde var det Max på menun, sen var bara frågan hur vi skulle komma hem. Det bev taxi för 1500 kr, tur att vi var åtta som delade. Men jag ska säga att jag är nog inte så sugen på att dra ut nästa helg, eller helgen efter det.. Känns inte som alkohol och Ålsta Folkhögskola inte går så bra ihop..

Jag ska bli jägare!

Vår rektor här på skola, Stig är jakttokig och för någon veckan sen annonserade han om en jägarexamen som han tänkte hålla i och direkt blev de 10 platserna upptagna. Jag ville så himla gärna vara med! Kanske inte i första hand på grund av att man ska sjkuta djur utan mer för att man får lära sig mycket om djur och natur. Så idag började kursen och jag fick inte vara med, trodde jag! För Jonas frågade mig 2 min innan lektionen började om jag ville ha hans plats och JAAA blev mitt svar. Så en lycklig Johanna kutade till den 3 h långa lektionen. Men herreguuud vad snabbt det gick! Det var jättekul och snart kan jag allt om älgen. Så himla kul att börja med det djuret eftersom man träffat på en och annan älgkalv som sugit på ens tumme. Vi har fått 7 böcker som vi ska läsa i och 6 av dem är referensböcker! Stig sa att det som tar lång tid är att slå i böckerna, inte lära sig faktan. Men på LÖRDAG ska vi faktiskt ut på ett pass! Klockan 06.00 åker vi härifrån på vårt första uppdrag och sjääälvklart är det då jaag som har ansvaret och är boss! Känn på den du! Nej man jag är faktiskt jätteglad och ser framemot detta så man har lite extra att göra, vad passar bättre än att jaga när man är i Norrland?

Annorlunda

Nu har jag varit iväg sen kl 18.15 - 21.00 och tränat, allt har inte varit hårdträning som tex. fram och tillbaka till simhallen men väl där var den svettigdans, när jag och Matilda var klarar traskade vi hemmåt men jag var inte alls trött så jag tog med mig Petra på en 15 min prommenad/joggingtur men inte heller efter det var jag trött så jag stack till gympasalen och var där i 45 min och gjorde lite blandadkompott. Men ändå så är jag inte slut, lite trött och så men inte utpumpad som jag hoppats på. Jag förstår inte var detta kom ifrån men jag hoppas det håller i sig.. =)

Dommedagen

Idag får jag reda på hur mycket jag ska behöva betala för kameran jag tappade i golvet.. jag förståår inte varför jag alltid ska ha sån otur när det kommer till kameror, inget annat slår jag itu.

Idag fick jag äntligen tecken ifrån ELLE som jag beställde för tre veckor sen, fyra fina nagelack hamnade i brevlådan. Synd bara att sommaren färger inte är lika aktuella längre.. här uppe är det höst (en mycket vacker höst)Ljusrosa, babyrosa, corall och chockrosa

Jag fick världens kuligaste nyheter från min syster. Hon har på senaste tiden sagt att det varit svårt för henne att hitta sin stil så nu hörde hon av sig och bad mig hjälpa henne! Så himla glad jag blev, så nu ska jag skissa upp 7 olika outfittes som vi ska kolla på tillsammans, sen så ska vi åka till Sthlm och shoppa! Oh jag blev verkligen så himla glad, nu har jag verkligen något kul att syssla med när/om jag längtar hem (och annars också såklart).

Något annat kul är att jag faktiskt är klar med mina armvärnare men KAN inte lägga upp någon bild och visa mästerverken, jag får sno någons kamera och fixtrixa. Men de blev fina och vääldigt sköna, så nu gör jag ett par till! Efter det ska jag göra ännu ett par men lite annorlunda, och sen ska jag lära mig sticka flätor och med pärlor. Det är verkligen jättekul! =D Tillslut ska jag kunna sticka min kroppsdräckt!

Vi har haft materiallära idag, det är egentligen väldigt intressant men samtidigt såå samma sak. Vår sysal blir syrefattigt direkt så efter en timme är vi höga på klodioxid och sitter mest bara och skrattar. Tack för Åsa som inte blir arg. Dessutom råkade jag rapa jättehögt! Jag fattar inte grejen, jag hinner inte stänga munnen innan världens kanon kommer ur munnen, sån är jag. Annars när vi inte har något att göra så har vi stickorgie, vi blir bara fler och fler som går runt med nystan i väskan eller under armen.. det är så hiimla folkhögskolekänsla på den. De nya färgerna på mina armvärmare är vitt och lila, precis samma lila som på min halsduk som jag fick av farmor, som jag sedan både hittat ett flätat pannband och rosettörhängen till (alla i exakt samma lila, så himla matchigt!) så nu saknas bara det här.

Vi har så himla skönt schema här, vår längsta dag är till 15.40 annars slutar vi vid 13.50 förutom på fredagar du vi slutar 11.30. Fast, hade jag fått bestämma skulle jag nog vilja sluta 15.40 varje dag. Man får nog ut ännu mer då, men man kan inte få allt.

Igår var jag, Lunn (journalist-Linn) och Alicia ute och gick i två timmar och nästan 1 mil, vi gick över Vikbron och fortsatte längs med Torpssjön tills vi kom till nästa bro som tog oss över igen, visste inte ens att det fanns.. Men det var så fantastiskt vackert, man blev alldeles mållös. Vi stod på varje nytt ställe säkert i 10-20 min och bara andades och lyssnade.Det ljudet är det vackraste för öronen

Lunn försökte också jobba med sina perspektiv under varndringen som gick, en del gick väl bra andra var väl lite svårare. Fast jag tycker hon är duktig.. och väldigt söt! Hon tog bild på både mig och Alicia
Oh nej oh nej oh nej!

Det som inte fick hända hände! Inte nog med att min egen kamera gick sönder, det var bull men gick och fixa men det HÄR!! Jag fick en lånekamera av Media Market och igår gick den sönder. Det var längesen jag blev så mållös och stum. Så nu får jag väl avbetala detta ett tag, för det är verkligen precis vad jag har råd och lust till.... BULL
Så om det finns någon som vet hur jag ska lösa detta smidigast kan ni väl snälla säga till!

Igår hade vi fest, Changing sex var temat och alla gick in för det stenhårt! Men eftersom alla taggat som fan för detta blev det väl liite antiklimax. Alla killarna (tjejer egentligen) blev stöddiga och tafsar, alla brudar (killar egentligen) blev diciga slampor.. så det blev inte kul som man trott tyckte jag. Lite mycket spyor, lite många tårar och lite för mycket attityd.

En konstig känsla

Jag har haft en konstig känsla i mig sen i fredag. En dimmig känsla av obehag och nedstämdhet. Jag förstod inte förrän igår vad det var, jag trodde det var en makalös hemlänngtan. Visst det är nog lite så också MEN som alltid kunde det bli beskrivet av tidigare händelser. Jag har, är och kommer antagligen alltid att ha svårt för förändringar. Det kan handla om stil, skola, hus, vänner eller jobb men det är alltid samma visa. Det konstiga är att jag aldrig förstår det själv, jag ser inte den röda tråden och därför vet jag inte hur jag ska hantera det. Men nu, tack och lov vet jag och har förslag på hur jag ska hantera det, tack mamma. Visst är det alltid så, det är en föräldrar som ser klart på allt! Allt och alltid, så himla skönt säger jag. Men tack vare denna hjälp med insikt har jag haft en riktigt bra dag! Jag har varit glad hela dagen och inte haft en enda dipp och i'm back on track. T.o.m teckningen känndes kul (det händer ju inte allt för ofta) och jag fick beröm! Snacka om att jag blev glad, och förvånad. Trodde verkligen att Nina skulle kommentera att det såg helt snett ut men hon sa bara bra saker YEAH, improvment.

Idag har jag vi också provat vattengympa; Rock'n Roll vattengympa hette det t.o.m. Det var ju spännande. Inte särskillt jobbigt men man var mör efteråt. Älskar att man iaf kommer iväg från skolan om ens bara dit. Nu i två dagar har vi haft hårsalong hos oss och det har blivit mycket amoniak i skallen. Men idag efter Alicia var klar blev det lite över och hipp som happ hade jag lite slingor i håret. Det blev såååå stor skillnad... not! Men det är alltid kul.

Idag började Idol, så jävla kul! Alla samlades i stuga 6 och det var cosy time. Sen skulle vi fira Cajsa (dock en dag för sent) med lite film och Step Brothers kom upp. FY FAN, jag tycker inte att misslyckade personer är kul, jag får livsångest (lite som när jag är full) och springer hem. Så nu är jag här, nöjd med att kanske komma isäng innan tolv och att vara halvt klar med den andra armvärmaren. I morgon, då jävlar!

Smääärta!

Så typiskt! Så jävla jävla jääävla typiskt! Jag köpte en ny ring när jag var i London, en jättefin i guld med två små kulor på. Men tror ni inte att en av de där jävla kulorna åkt av?!! Jo, såklart när kommit tillbaka ifrån duschen märker jag det men då är det redan försent. Jaha tänkte jag det var ju trist, får sätta i staven igen. Synd bara att den var så jävla mycket tjockare (ursäkta alla svordomar men ni anar inte) så nu har jag alltså fått töja hålfan. Jag säger bara smäääärta! Nu har det svulnat upp och ser inte alls så där trevligt ut längre. Måste in till Sundsvall och fixa en ny. Grymt bra att Linn vill in och träffa killen innan han far till Spanien och att Alice vill pierca sig, kunde inte bli bättre. Så i morgon far vi in i Gamla Bettan till storstan.

Igår var det fest! Fedefest var det tänk men det dog lite efter BK. Men vi hade grymt kul på förfesten och jag tror att Tamminen blev en aning förskräckt men det kan inte hjälpas när Petra kommer med rumpan i ansiktet... men vad ska man säga? Är det musik ska man dansa!
Maja, Tamminen och jag..och Petras rumpa. Detta är vårt mest publicerade fotoSen var det dans dans dans!
Våra fester på skolan äger! Tycker vi stannar här, för alltid!


När vi kom in till Sundsvall var vi först på ett ställe som hette BK och det var kul, vi dansade och hade oss. Men efter att massa indiska män (mestadels) inte kunde bete sig gick vi därifrån. Vi hanmade på ett ställe med 16 årsgränd och när vi visste det ilade vi därifrån illa kvick. Då fick vi sällskap av Adam som var dagens ängel och körde oss hem vid två tre. En kort utekväll, kändes rätt konstigt. Sen blev det Fifa hoa Adam och jag däckade i Linns knä, MYS!. Annars idag har jag tagit mig fram och tillbaka till bilen, en ultimat slödag. Min stickning går frammåt och jag har tyg och tyll till vårt nästa projekt: kjol. Såklart fick vi ett tema och det blev "festival". Allt som rymms innom det kan man göra. Min tanke leder mig såklart hem och Kiviksmarknad och konstrundan fick bli mitt tema. Vad det blir av det sen lär bli plåtat.

Igår hade jag världens hemlängtan, jag dog nästan. Det var inte mycket som stämmde den dagen men efter 10 desperata telefonförsök fick jag äntligen tag på min syster och det är jag väldigt glad för! Det var längesen någon fick mig att skratta så myket och om dating som hon gjorde. Tack underbara du! Förövrigt saknar jag mina vänner otroligt. Inte alls för att de som är här inte är bra, det är fantastiska och helt makalösa. Men de är nya, och detta är en skyddad miljö. Vet inte om de andra känner som jag men man måste börja om från början, med alla. Det finns ingen som vet hur man är, som känner en utan allt sånt måste läras på nytt. Och det är inte bara de andra som ska lära sig mig utan jag ska lära mig dem, 60 nya pers blir rätt jobbigt. Därför var det skönt att få prata med hemma. Men nu är allt bra och festen fortsätter. Natten är kort och i morgon blir det utflykt!

Ålstas intressen

Ålsta är en väldigt vackert belägen skola med massor av underbar natur runt omrkring med många möjligheter för vandring i skogsklädda berg och strosa längs med vattnet MEN!! det är inte vad vi gör här på skolan. Nej nej, visst att vi försöker (verkligen försöker) röra på oss så mycket som möjligt, men då blir det mest innebandy (kanske inte för mig dock) och pass uppe på simhallen. Så den fina naturen har vi kvar. Ett annat intresse som förvånade mig (positivt) är ju farmvilleaktiviteten! Farmville är ju detta otroligt nördiga och egentligen är ett sjukt tråkigt Facebookspel som säkert alla får in enbjudan till (jag lär har varit delaktig). Men det går iaf ut på att man har sin lilla plätt till trädgård eller åker eller vad man nu vill kalla det för som man ska odla på. Så det gäller att få så mycket pengar och erfarenhet som möjligt för att levla så att man kan köpa ännu mer så odligen blir större och bla bla bla. Jag är ett stort fan, eller en extrem nörd på detta (som växte under resan i London) och nu kan jag inte sluta! Min farm har blivit så stor och jag har fått så mycket grannar att det tar mer än en halvtimme att bara skörda! Usch nej men jag kan inte sluta. Jag har dock lyckats få med mig Alicia in in Farmtresket så nu sitter vi och Fanny och spelar förjämnan.

Nog om det. Ett NYTT intresse eller ett återupptäckt intresse är att sticka! Jo det är sant! Och det är tack vare alla underbara människor som redan KAN sticka och väldigt mycket tack till Fanny. Hon måste ju tycka jag är det mest korkade men det är inte alltid lätt att förstå vad de olika termerna står för. Men jag har iaf börjat sticka på mina fina rosa armvärnare. Antagligen kommer jag vara så stålt över dem när de är klara att ni får se. Idag hade vi också haft redovisning på vårt första "större" projekt. Vi fick ett ord "huvudsak" och utifrån det skulle vi associera oss fram till någon vi kunde göra. Jag tänkte ju extermt logiskt och gjorde ett paraply.
Skissen som var svårare att göra än projektet hänger i bakgrunden.
Här är allas fina saker.. notera att det är bara jag som har gjort något icke användbart. Bra jobbat!

Så för alla er som har turen förbi Fränsta och Ålsta Folkhögskola finns vår fantastiska kollektion utsatt.

Modedesign

Att gå modedesign låter ju himla flashigt och coolt, men asså idag fick vi rita med pastellkritor. Senast jag gjorde det gick jag väl på mellanstadiet och det var faktiskt så att jag ritar precis som jag gjorde då. Det var inte direkt mästerverk man vill hänga på väggen som kom ner på pappert. Det var fula kriter i mesiga färger med noll design eller tanke. Jag tror nästan jag valt fel! För att inte bli helt nerstämd och erkänna mitt misslyckande var det lika bra att ta det som ett skämt för det är det man kan tro. Suck och suck. Det som dock var riktigt kul var att rita med pinne och flytande tusch, det var verkligen min grej. Det blev inte särskillt vackert men på något sätt kan man skylla på pinnen.. som Nina sa (vår lärare). Idag blev också jag och Alicia utsätta till Bill och Bull.. kommer inte ihåg vem som var mest korkad men det utesluter jag att Alicia är ;)

Man har ju hört om folk som gått på folkis och gått upp massa i vikt, och som det ser ut nu kommer jag väl bli en av dem! Vi äter hela tiden; fruktosten bryts av fika som bryts med lusch som nästan direkt blir en till fika som igen senare bli middag.. efter middagen är det dock vääldigt lång tid tills man ska sova så man hinner bli hungrig och äta en gång till. Så ser livet ut när vi inte försöker hinna med lite kreativt jobb och umgås med folk. Jag älskar att vara här!

RSS 2.0