Tröttis

Jag är så himla trött, precis innan middagen flög all energi iväg från mig. Och det är så himla frusterande att ja inte kan fortsätta på min jeansjacka nu, dumma Panduro som låter leveranstiden överskrida säkert 5-6 veckor. det tycker jag är dåligt kundservice! Sen tycker jag det är sjukt irriterande att jajg inte förtår formell norska, jag är innne på Skattetaten.no men förstyår verkligen inte hur jag ska hitta någon blankett som jag kan skicka in som gör att ja får ett norsk personnummer. Ah värdelöst!

Nu ska ja ner och göra ett nytt mönster.

Jaaaadå!

japp då var det klart! Första delen på jägarexamen avslutad med godkänt resultat. Suck vilken timme, lite skakis is slutet när de stod och rättade. Men tillslut blev det ett ja.

I feel happy oh so happy

Idag har jag ju också förutom pluggar till jägaren suttit i sysalen. Nu är ärmarna påsydda på jackan och jag vet inte vilket nästa steg är. Så satte mi till att vika stråveck.. jippi!Det började ganska kul, men efter kanske 5 veck tröttnade. Framförallt när jag insåg att jag inte riktigt visste hur jag skulle få ihop hela linnet sen. Segt!


För alla er som vill ha gratis Spotify Premium klicka på länken!

http://www.gratispremium.com/?ref=197503

Jägarexamen idag kanske?

Testa dina kunskaper

Här kan du testa din kunskaper om jakt. Bra inför Jägarexamen!
Svara på tio frågor som slumpas ur vår databas.
Du kan rätta ditt test direkt. De felaktiga svaren är då markerade i rött och det rätta svaret i grönt.

Fortsätt med nästa test och förbättra din procentandel korrekta svar!

Ditt resultat

Du hade 10 rätt av 10 möjliga, vilket är 100,0% rätt!
  • Fråga 1: Vilket djur visas på bilden?  • Fråga 2: Det finns en del grundläggande avskjutningsregler som varje jägare är skyldig att känna till. Vilket av följande påståenden är riktigt vid jakt på rådjur?  • Fråga 3: Varför bör man inte jaga rådjur med tex en Hamiltonstövare?  • Fråga 4: Det finns många olika jaktmetoder, tex. drevjakt, klappjakt och tryckjakt. Vilket av följande alternativ beskriver bäst jaktmetoden tryckjakt ?  • Fråga 5: Ditt jaktlag planerar att göra några viltvårdsåtgärder. Ni är osäkra på vilka åtgärder som bäst ger en långsiktig positiv effekt för viltet. Vilket av följande alternativ ger normalt sett bäst effekt på lång sikt för viltet?  • Fråga 6: Vilken hund är den mest populära "kortdrivaren"?  • Fråga 7: När ska man, normalt sett, påbörja ett eftersök på en skadskjuten älg?  • Fråga 8: Kontakterna mellan djur av samma art kan variera under året. Hur är älgens förhållande till andra älgar?  • Fråga 9: Vilket är det längsta rimliga skjutavståndet med (hagelbössa laddad med) stålhagel?  • Fråga 10: Vilken fågel visas på bilden?


Och inte nog med det så fick jag rätt på alla frågor, första försöket. Tänk så skulle gå det gå så bra senare idag! Ah vilken känsla, speciellt när jag trodde det skulle bli 7 av 10.

Making progress

Det är fullt upp just nu. I morgon har vi jägarexamensprov och jag, Hanna och Jonte har pluggat rätt mycket, i två daar iaf. Saken är, hade böckerna varit lite mer lättillgängliga hade det kanske inte känts så jobbigt. Men med sju böcker och miljoner papper blir det lite lätt rörigt. Men nu tror jag att vio kan det mesta men har det inte fastnat tvivlar jag på att det fastar innom de närmsta tolv timmarna, tills provet. Stig har sånna förhoppningar på att vi ska klara det här så man hoppas ju lite själv också. För ja tvivlar på att jag på egen hand senare skulle betala för att få skriva. Skjutmöjligheterna för mig, i Skåne, utan mark är väl sådär stora. Men jag måste ändå erkänna att jag kan mer nu än när jag började, det märker man framför allt när man frågar andra som inte läst kursen.

Förutom det är det mycket som händer i sysalen. Sen sist har jag hunnit klart med min kjol, som visade sig vilja bli en veckad ballongkjol istället för en slät veckat kjol. Men vad gör det, nu är det klar. Sen har jag också hunnit med att lite mer på min jeansjacka och fifflat lite till på byxdressen. Nu på kvällskvisten (när jag eentligen borde sova) sitter jag och ritar.In progressFinito!Min dubbelvändsydda dragkedjaJeansjackan då, ärmarna är dock bara nålade men den börjar så smått ta form. Spetsen vid halsen stitter inte heller fast än men det är på g.Sen är jag sjukt nöjd med hur mitt sprund och manchett tog sig, perfekt helt enkeltOch så mina fina knappar som jag köpte i Oslo. Blir jackan som jag vill ska den bäras hela sommaren!

Och nu, inatt sitter jag ju här och ritar och blir nästan lite förvånad. det ser ju helt okej ut och det är jag som gjort det. Hoppas jag hittar tillbaka till mit ritarmood också, kan bli tufft.Det är lite blandat, lite till kollektionen och lite bara för att ja kan

God natt!

Frida som blir ett år äldre

För ett par dagar sen fylle vår kära vän frida år! Det skulle såklart firas med kalas (och tårta)! Så vi var ett par stycken ifrån skolan som blev hembjudna hos hennes trevlige karl Nate i hans hem. Men för att komma dit var vi tvungen att gå en mycket lång och krävande väg men till en början höll vi humöret uppe och traska pådet vi inte viste att det var bergig mark och långa backarmen vi hade iaf tur med vädretunder vandrigens gång passerade vi också den bro, som vi en gång tidigare förevigat på bild som vi nu återigen tog an.Nästan alla i familjen <3

Sedan uppenbarade sig en fantastisk vägledare som räddade oss, utan den hade vi aldrig kommit fram!

MISSION COMPLETED!!

Så vi kom fram till sist och hade en supertrevlig kväll med tårta och TP!

Sleepover i sysalen

Igår hade vi planerat en liten sleepover i sysalen, tanken var att vi skulle sy så mycket som möjligt och gå och sova någon timme för att sen gå upp igen. Tyvärr blev jag så trött vid ett ungefär att jag gick och la mig och sen vaknade jag inte igen. Inte säkrskillt välplanerat det där. Men annars så sov jag väldigt bra! Inför det hela bunkrade vi upp massa käk och snacks och dylikt. Tryckborden förvandlades från arbetsplats till "buffé".Det kanske inte ser så lockande ut men det kändes bra

Sen hade vi bäddat mellan alla borden och jag fick bästa platsen längst bort där man inte kunde på sängen! Men andra, som tex Fanny, dessperat försökte få folk att inte gå på hennes. Tuffs läge.PÅ Fannys säng låg det en lapp - Gå inte på min säng! (Den som gör det får ett bett i baken). Det blev genast mycket mer frestande

I morse därimot kände jag det som jag skulle känt igår, symood! Så medan alla andra gick åt frulle i våstgård stannade jag kvar och gav mig på mitt evighetsprojekt: drapperad byxderss.Den är under uppbygnad så det är massa trådar som hänger och slänger för att hålla ihop den, och vid axlarna är det massor av extra tyg som ska klippas bort. Annars är den väldigt djupt ringad med ska hållas upp med silikonband lite här och varBakstycket kommer att se ut som om det är ett ok, och så kommer det fästas lite typ från framsidan också. Banden kommer bli mycket smalare än vad det ser ut som nuOk + sidodrapperingClose up på framsidan

När jag tröttnade på att sy för hand (är inte direkt som Matilda som gör nästan allt för hand) så började jag på ett nytt projekt! En helveckad kjol i ett blåblommigt tyg.På nästan 3 meter tyg har jag gjort veck som är 2 cm stora och just nu ligger hela det veckade stycket under symaskinen och väntar på att festas efter det blir det till att folla, har lärt mig att det där med att folla i rundskurna tyger inte riktigt är min grej

En annan rolig sak är att jag har beställt min biljett till Oslo idag! Den 13 juni lämnar jag Lund 12.55 för att ta bussen nästan 7 timmar men det är ju ingenting jämnfört med 13 timmar. men det känns riktigt kul och att det är mer på riktigt nu. På måndag ska jag ringa Skattetaten (igen!) för att få ett personnummer så jag kan skaffa mig ett norskt kontonr.

Jag har ju gjort en rosett till vårt lotteri och så här ser den ut:Matilda fick stå modellFärdigt skapande

Igår lovade jag att det skulle komma lite bilder på projekt som jag håller på med och jag måste ju hålla sånt så först är det ju på min lovely jacka! Som jag trivs väldigt bra i, framför allt tillsammans med mina nya skor och mina söta rosetter which I adore!FramirfånBakirfånÄrmen!

Idag har jag haft den på mig medan vi sålde lotter till vår modevisning, vi behöver bli lite sponsrade. Och jag var så nökd och kände mig så fin och tydligen tyckte andra det också för jag fick massor av komplimanger! Tänk vad sånt gör dagen bra.

Sedan skulle ni få se blusen jag gjort, tyvärr glömde jag fota baksidan som också är vldigt fin med ett litet ok med rynk under. Men ni får inbilla er det.Den har inga knappar utan man ska knyta ihop denÄr ganska nöjd faktiskt!

Sen tog jag bilder på min rosett men de lyckades jag tydligen radera så det får bli ett senare inlägg. Så himla typiskt. Men ikväll/natt ska vi (i klassen) dygna i sysalen så jag antar det finns ett nytt tillfälle för fotografering och producering såklart!

Annars så letar jag låtar till modevisning, men tydligen är det svårare än jag trott. Trodde att nästan låtar blivit remixade men tji fick jag. Hoppas att jag hittar nått iaf. Säg till om ni vet någon bra remixad sommarlåt!


In progress

Idag känns stämningen lite bättre, alltså systämningen pratar jag om då. Jag har tagit tag i min jeansjacka och nu har jag börjat få struktur på den.En ljusblå jeansjacka med spetsdelatjer

Jag hade från början ett mörkare typ men jag fick lov att bleka det (med klorin) för att få rätt färg. Tyvärr luktar tyget klor nu så man blir helt snurrig (kanske inbillar mig) och att det kliar på händerna. Men det får det vara värt. jag skulle ta en till bild på hur långt jag kommit men då hade såklart batterierna tagit slut så det får bli i morgon. Då ska jag också visa en liten blus som jag blivit klar med.

Idag har jag beställat massor av nya pennor, båpde akvarell och Pro Markers! Oh jag längtar redan tills de kommer, för då ska jag ta och rita ner min kollektion lite snyggare än nu. Man får ju en aning prestigeångest av vissa i klassen *host Maja*  men man blir samtidigt taggad på att komma igång. än så länge känns det dock lite onödigt eftersom jag har typ fyra färger.

I morgon ska jag och Kajsa stå och sälja lotter till vårt lotteri (för att sponsra vår modevisning) och vi ska så sälja slut på alla! Jag har gjort en jättefin rosett, som jag mer än gärna skulle vilja ha själv. En liten bild på den kan jag nog också bjuda på i morgon.

Det var mycket som hände nu, som tex. i helghen ska vi på kalas för Frida och Nate (en trvlig karl det där). Sen ska vi nog dygna i sysalen också, ska nog propsa på lite om det. Sen fick jag ett mail från en tjej som sett min blogg och att jag ska jobba på Face2Face och skrev att det skulle hon med. Så himla kul! Gött med att få kontakt med någon redan innan man börjar, får se om hon får samma orginisation som jag.

För någon dag sen vad jag och Fanny ute och gick och såklart hade hon med sig kameron och ännu mer självklart blev att jag antog mig rollen som fotoobjekt. Och det blev väl inte bara en bild utan miljoner, hon har ju en sån snabb kamera! Tyvärr blev det inga på oss tillsammans så det blir en session på... mig.

Familjen

Jag glömde ju, jag träffade ju min underbara familj under lovet och äntligen fick jag till ett litet familjefoto. Det var ett tag sen sist!Fantastiska ni! Synd bara att inte den fantastiska tavlan inte kom med.

Framtiden förändras allt eftersom

Idag tog jag tag i mitt sommarjobb! Jag har mailat men ingen svart så nu ringde jag upp och tillslut kom jag rätt. Så nu har jag svar på de flesta av mina frågor + ett arbetsintyg!

Jag börjar jobba den 14 juni (måndag) och dagen innan åker jag till Oslo och de fixar sovplats åt mig. Första dagen är en informationsdag då jag får lära mig det mesta som jag behöver. redan nu har jag fått länkar som jag ska läsa på:

http://www.reddbarna.no/default.asp?V_ITEM_ID=460

http://reddbarna.no/default.asp?V_ITEM_ID=221

http://www.innsamlingskontrollen.no/xp/pub/topp/hovedside

Och det känns väldigt kul att jag kan förbereda mig lite innan. Sedan under den första tiden kommer jag att ha handledare som hjälper mig och som stöttar så jag inte tappar modet, känns ju tryckt. Vi kommer att åka runt i hela Norge och turnera och under den tiden (som är tom sista september) kommer de stå för alla resor och boende, det kallar jag servcie. Vi kommer att vara team på 6-10 personer i åldrarna 20-30 killar och tjejer. Det finns både en fast lön och en varierande lön som är beroende på hur bra man jobbar, så eftersom jag är charmen själv (!) så kommer jag bli stenrik! MEN inte nog med det så finns det möjlighet för mig att stanna kvar i Norge och fortsätta jobba hos dem. Det var superkul att höra, eftersom jag tyckte det gick lite trögt med jobbsökandet trots mina massmail. Så nu kanske det åter igen blir så att jag bor i Norge något år, vem vet? Förutsättningen är dock att jag får nya vänner där jag ska bo.. så det inte blir som resan.

Annars så har jag varit tcå dagar i rad och kollat på artisterna i Ånge och jag måste säga att de blivit mycket bättre, och mer synkade. Och sen måste jag berätta om min nya kärlek, Malin! Hon är helt fantastisk och jag ska anställa henne så fort jag har något att sätta henne i. Den rösten och på det sättet ger varje människa gåshud, så underbart!

Annars har jag inte gjort så mycket vettigt idag, letat musik till modevisningen i maj men det är helt sjukt svårt. det ultimata hade varit en remix på Idas sommarvisa eller liknande, någon? Sen har jag ju som sagt letat bilder men eftersom jag inte har något photoshop kan jag inte använda dem, på min dator. Och då är det så illa att man måste sitta i datasalen och det är väl ingens förstaval direkt. men nån gång, nån gång.

Ikväll ska jag lägga mig tidigt så jag orkar upp till lektionen i morgon, för att inte klaga allt för mycket på de lärarlösa lektionerna vi utsätts för!

Skola

Klockan är 11.20 och nu är det lunch, jag som precis ätit frukost. I morse kunde jag helt enkelt inte gå upp! Efter att ha suttit uppe till två var det oundvikligt med huvudvärk 07.10. Så nu har jag suttit i allrummet och spelat kort sen 09.50. Mycket effektiv dag so far. men nu tänkte jag börja göra lite research till min lilla kollektion. Jag har ju egentligen redan bestämt vad som ska inspirera men jag har börjt bli lite osäker på vissa plagg att jag ändå känner behovet. Igår hade vi en gästlärare som heter Anna Kollberg som jobbat för massa olika stora modeföretag som tex. Stella McCartney! Hon pratade väldigt mycket om förarbetet inför en kollektion, något som inte jag alls lagt ner någon tid på. När jag kommer på en idé så kör jag på den, de kläder som först kommer upp i huvudet blir det oftast också som jag gör. Men nu så känner jag lite av stressen inför att göra klart allt och det gör att jag endast ser problemen eller svårigheterna med vissa plagg att det blir svårt att börja. Så nu ska jag spåna lite till.

Ner och vände

Det bara händer, hela tiden, man gör saker och hinner inte riktigt uppdatera. Vi har haft lov och det var helt underbart! Jag hade längtat så mycket efter mitt kära Skåne så jag njöt av varje sekund! Eller ja kanske inte när jag hade halsfluss dock... men jag fick vara hemma! Vilken fristad Östra Ingenstans är, lung och tyst alldeles tyst. Men innan min lilla sjukdom hann jag med en hel del. Som vanligt åkte jag till Stoff & Stil med Maja! Där blev det lite jeans tyg och spets, allt för min snygga jacka som jag påbörjat!

Men när jag var hemma i Skåneland träffade jag också mina favoritflickor: Klara och Minna! Oh som jag saknat mina små bebisar och det är alltid lika fantastiskt att få spendera en hel dag hos familjen Ehn Öberg.2,5 åriga Klara med lillasystern Minna 1,5

Så fort jag kom så möttes jag att de här två som ler så himla stort att man glömmer bort hur länge sen det var sen sist. Sen tar Klara nästan tag i mig och släpar mig ut på balkongen för ska vi vara, för där finns blommor och blad. Vi kom på att man kunde lägga att blad på näsan, om man sitter alldeles still, och sen blåser man uppåt så bara flyger det iväg. Eller roligt partytrick, om man är 2,5.Ifrån balkongen som är på 3:e våningen är det ganska långt ner till marken, frågan är mest hur långt ut man kan sta för att inte ramla ner. Men tack och lov lokcade de fina blommorna tillräkligt för att inga större äventyr skulle hända.Men fint var det!
Och högtMinna har redan som 1,5 åring fått fina former!Egentligen ville Klara inte alls vara med på bild...Men det gjorde henne inte mindre söt och underbar!Minna därimot tyckte det var superkul!Men jag lyckades fånga henne ändå! Mitt lilla hjärta!Riktig skönhet!Att busa med mamma Lina är inte helt fel tycker MinnaMen det enda Klara vill är att vara ute på balkongen! De där ögonen kan man helt enkelt inte säga nej till. Inte när man är där enbart för att leka. Så ut går vi men in snart igen, för det näst bästa som finns är kurragömma!Bilden är lite suddig men jag tror ni fattar poängenSen försökta jag få en bild på båda oss, men tyvärr vad spegeln en aning skitig. Kan ju hända att små fingrar är där och kladdar, men vad vet jag?

Det var bara en av flera bra dagar, men klockan är över tolv och ska jag kunna fokusera lite bättre i morgon på knapphål och vändsöm kanske jag borde börja borsta tänderna nu. Suck!RSS 2.0